Simone Truniger

Freebie

Julkalender – odlingsråd för grönkål

Idag följer den fjärde delen av julkalendern. Den handlar om grönkål. En fantastisk grönsak tycker jag med väldigt tilltalande utseende.

När jag tänker på grönkål tänker jag på grönkålschips. Det går bra att plocka några grönkålsblad. Sedan tvättar jag bladen, skär bort de hårdaste delarna och river bladen i chips-storlek. Efteråt lägger jag bladen på ett bakplåt och penslar bladdelarna med olja. Därefter kommer bakplåten i den uppvärmda ugnen och stannar där inne i 10 minuter vid 220 grader. Detta ger knapriga chips som inte är skräpmat.

Grönkålens odling är ganska lätt. Bortsett från alla animaliska skadedjur som mumsar kål under sommarmånader. Det finns två sätt att hantera dessa tjuvätare. Det första är att täcka över kålen med en finmaskig duk. Det andra är att plocka skadedjuren för hand. Allt eftersom finns flera sätt men de har jag inte provat. Min grönkålsodling är helt enkelt för liten om att köpa dyra botemedel.

Grönkål är också en tacksam grönsak därför att den kan skördas långt in i vintern när inte finns så många alternativ kvar.

Julkalender – odlingsråd för grönkål

Nedanför finns filer i pdf-format. Filstorleken är 1,2 MB. Filerna innehåller en odlingskalender för grönkål anpassad efter ort.

Om författaren:

Simone Truniger

Jag är en 44-årig kvinna från Vänersborg. Jag har odlat i olika former sedan barnsben. Här på bloggen skriver jag mest om grönsaker. Men jag har också några krukväxter som jag gillar väldigt mycket. Tack för att du läser detta inlägg. Skriv gärna en kommentar eller ett mejl om du har synpunkter om något.

mejlmig@simonetruniger.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det finns (ännu) inga kommentarer.

Abonnera mitt nyhetsbrev


Följa mig på mina sociala kanaler.

Inlägg i samma kategorier: Freebie, Julkalender,

Den här webbsidan använder cookies.