Simone Truniger

Stadsodlare

Om mig – din bloggande stadsodlare

Hej. Jag är din bloggande stadsodlare.

Just nu kan jag bara dela med dig med mina erfarenheter kring stadsodling. Alltså i mitt fall handlar det om inomhusodling och odling i pallkragar.

Hur kom jag till mina kunskaper om odling.

Allt började i mitten av 90-talet. Jag utbildade mig under tre år till trädgårdsarbetare med inriktning på krukväxter och snittblommor. Men vägen slutade inte där. Några år senare var jag så småningom diplomerad trädgårdsingenjör.

Just nu gäller det inte längre (bara) krukväxter och snittblommor. Jag satsar idag på en fungerande köksträdgård i staden. Det innebär i mitt fall odling i trädgården och inomhus. Mitt mål som stadsodlare är att få ett utbud av grönsaker som räcker för två personer året om.

Ja, jag har ett konstigt namn.

Jag är född 1976 och uppväxt i Schweiz. Därifrån kommer mitt namn. Min utbildning gick jag i Schweiz. År var 2006 när jag flyttade till Sverige. Jag lever med min sambo och en hund i Vänersborg.

Mitt mål är bli ambassadör för stadsodling.

Därför är mitt främsta önskemål att jag lyckas att dela med dig mina erfarenheter kring stadsodling.

Trots mina teoretiska kunskaper överraskas jag hela tiden av mina växter när jag odlar. Jag gillar att tänka utanför boxen och ifrågasätta sanningar. Ibland går det bra och min kreativitet kring odlandet bär frukter. Annars får komposten lite mat.

Mitt önskemål är att alla människor ska veta hur man odlar.

Jag tycker att alla människor ska veta hur man odlar och enligt min åsikt förmedlar odlandet en direkt kontakt till naturen. Sedan över 10 000 år är jordbruk en mänsklig tradition. Allt eftersom är det tufft för mig att förstå hur människan kan bryta kontakten till naturen.

Jag tror att trädgårdsarbete är det ärligaste som finns.

För många är trädgårdsarbete ett sätt att avslappna. Dock för mig är detta det ärligaste arbete som finns. Med andra ord: Jag ber naturen att ge mig lite mat. Har jag tur, får jag det. Vad behöver man mer?

Därför är jag din bloggande stadsodlare.

Med vänliga hälsningar

Simone

Abonnera mitt nyhetsbrev


Följa mig på mina sociala kanaler.

Den här webbsidan använder cookies.