Simone Truniger

Freebie

Julkalender – odlingsråd för gräslök

Julkalender med odlingsråd för gräslök. En enkel växt utseendemässigt. Men smaken. Jo, helt underbart och unikt. När du rullar ner på sidan hittar du en nedladdningsbar odlingskalender anpassad efter ort och gräslök.

Vad vore en buljong utan gräslök? Helt rätt, bara hälften så bra.

Gräslök är en tufft växt och klarar vintern i hela Sverige. Så därför finns nästan inga ursäkter att inte odla denna underbara krydda. Jo, det finns en. Gräslök kan sprida sig utom kontroll. Men enligt min uppfattning går det långsamt och då måste ett grönsaksland glömts bort under några år.

Jag sår gräslök under våren så att den har hela sommaren på sig att växa till sig. Efter min erfarenhet klarar gräslök på det här viset vintern. När jorden avtorkar och blir uppvärmd under våren gräver jag upp gräslöken. Därefter planterar jag den vid ett nytt ställe.

Under senvåren och försommar bildar de äldre gräslöksplantorna blommor. Det går utmärkt att plocka de och blanda de i en sallad. Eller varför inte fräsa blommorna i lite fett? Du kan också låta bli att skörda blommorna och senare samla fröna.

Apropå skörda. Jag tar en kniv och skär bara så många halm jag behöver. Oftast har jag bara tillgång till en planta så jag är tvungen att hushålla med resurserna. Sedan behöver jag vanligen bara en små mängd krydda.

Julkalender – odlingsråd för gräslök

Som vanligt och lovat. Därför kommer här den nedladdningsbara odlingskalendern. Filnamnet hintar för vilken ort kalendern är anpassad. Filerna är 1 MB stora och i pdf-format. Varsågoda att ladda ner.

Om författaren:

Simone Truniger

Jag är en 44-årig kvinna från Vänersborg. Jag har odlat i olika former sedan barnsben. Här på bloggen skriver jag mest om grönsaker. Men jag har också några krukväxter som jag gillar väldigt mycket. Tack för att du läser detta inlägg. Skriv gärna en kommentar eller ett mejl om du har synpunkter om något.

mejlmig@simonetruniger.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det finns (ännu) inga kommentarer.

Abonnera mitt nyhetsbrev


Följa mig på mina sociala kanaler.

Inlägg i samma kategorier: Freebie, Julkalender,

Den här webbsidan använder cookies.