Simone Truniger

Aktuell jordtemperatur i Vänersborg

Aktuell jordtemperatur i Vänersborg

Nu är den igång igen, min jordtermometer. Den levererar mätningar med aktuell jordtemperatur i Vänersborg.

Det var en tung uppförsbacke att få igång min uppkopplade jordtermometer igen. Alla har kommit med uppdateringar. Arduino och WordPress om bara nämna två. Detta bidrog att min kod var bruten. Men efter två dagars jobb (och några svordomar) kunde jag avsluta testfasen.

Jag hoppas att jordtermometern är till nytta för dig. I ett tidigare inlägg funderade jag kring ”Jordtemperatur – när reder sig jorden”.

Jordtermometer i Vänersborg
Jordtemperatur: 7.13 ℃
Sista mätningen: 2021-04-28, 17.30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer

1

17/april 2021, 09:32

viktor

Hej,

Kul att du mäter temperaturen och delar med dig av det här!

Hur varierar temperaturen över dygnet? Mätningen här ovan var ju vi 09:45 och då var det 2.13 grader, men hur är det tex under natten? Är temperaturen lägre då?

Undrar eftersom det ofta står att en vät ska planteras då jorden nått en viss temperatur, på en bondböna står det tex 4-5 grader.

Tack för en trevlig blogg!

//Viktor

2

18/april 2021, 07:40

Simone Truniger

Hej Viktor.

Tack för dina frågor. Jordtemperaturen skiftar med lufttemperaturen. För två eller tre veckor sedan var den uppe i 6 grader. Efteråt kom några väldigt kalla frostnätter och marken var rejält frusen på morgnarna. Nu verkar jordtemperaturen gå stadigt uppåt. Under dagen kan den vara upp i 6 grader. Men under natten kyls jorden fortfarande ner till nollpunkten.
Jag funderar att göra någon form av jordtemperaturdatalogger. Som denna sida idag fungerar är det bara den aktuella jordtemperaturen som sparas. Det betyder att det inte finns någon historisk data.

Tack för dina uppmuntrande ord.
/Simone

Abonnera mitt nyhetsbrev


Följa mig på mina sociala kanaler.

Inlägg i samma kategorier: Odlingsplanering, Pyssel, Utrustning,

Den här webbsidan använder cookies.