Simone Truniger

Freebie

Julkalender – odlingsråd för pak choi

Idag – julkalender med odlingsråd för pak choi. Jag kan tycka att pak choien är en ganska ny grönsak. Trots det rekommenderar jag att odla den. Och varför inte lägga den på grillen en fin försommarkväll.

En av sommarens höjdpunkter är utan tvekan en grillad pak choi. Innan jag lägger pak choien på grillen penslar jag hela plantan – utan rötter – med olja. Sedan strö jag över lite flingsalt. Jag lägger den på grillen i indirekt värme tills den har lite färg och hela plantan blivit mjuk.

Pak Choi är en kålväxt. Enligt min erfarenhet finns det gott om skadedjur under högsommaren som mumsar i sig det ena eller andra kålblad. Eftersom Pak Choi har en kort utvecklingstid och är lite frosthärdig går den bra att odla under våren och hösten. Under sommaren när värmen och skadedjuren slår till tar men en paus. Om det blir för varmt är nämligen pak choien benägen att gå i blom. Oftast blir då plantan inte särskilt stor utan liknar en fröplanta med en miniblomma.

Jag förodlar pak choien inomhus såväl under våren men också under hösten. Pak Choi gror bättre i värmen. Dessutom är ungplantorna väldigt känsliga mot olika angrepp. Har ungplantorna möjligheten att växa till sig i lugn och ro blir de starkare mot all sorts angrepp när jag planterar de ute. Som kålväxt kräver pak choi ganska mycket näring. Jag brukar gödsla med kompost, gräsklipp och hönsgödsel upplöst i vatten.

Julkalender – odlingsråd för pak choi

Nedanför – som i varje inlägg i julkalenderserien finns en nedladdningsbar odlingskalender. Odlingskalendern är anpassad efter ort som är angiven i filnamnet. Filformatet är pdf och filstorleken är 1 MB. Varsågoda att ladda ner.

Om författaren:

Simone Truniger

Jag är en 44-årig kvinna från Vänersborg. Jag har odlat i olika former sedan barnsben. Här på bloggen skriver jag mest om grönsaker. Men jag har också några krukväxter som jag gillar väldigt mycket. Tack för att du läser detta inlägg. Skriv gärna en kommentar eller ett mejl om du har synpunkter om något.

mejlmig@simonetruniger.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det finns (ännu) inga kommentarer.

Abonnera mitt nyhetsbrev


Följa mig på mina sociala kanaler.

Inlägg i samma kategorier: Freebie, Julkalender,

Den här webbsidan använder cookies.