Simone Truniger

Hitta datumet när frostrisken är över

Jag har genomsökt min dator efter några skript. Det blev några stycken kodsnuttar i PHP och Open Street Map som jag fogade samman på ett nytt sätt. Resultatet är en karta med dess hjälp du kan hitta datumet när frostrisken är över.

Rådata härstammar från SMHI och deras väderstationer. Sedan filtrerade jag data efter datumet när temperaturen sjönk under noll grader. Jag valde de senaste 20 åren som tidsintervall. Tyvärr var inte alla väderstationer så länge i drift. Så för vissa orter kan tidsintervallen vara kortare.

Nu slutar jag babbla en massa om tekniska detaljer. Överhuvudtaget vet jag inte om du intresserade av dem. Om du vill se mina funderingar till frost och kylan har jag skrivit en inlägg om vårfrost och en om höstfrost.

Läs mer: Få ett mejl innan en frostnatt vankas.

Men nu … TADAAAA!

Här kan du hitta datumet när frostrisken är över ↯

Om författaren:

Simone Truniger

Jag är en 44-årig kvinna från Vänersborg. Jag har odlat i olika former sedan barnsben. Här på bloggen skriver jag mest om grönsaker. Men jag har också några krukväxter som jag gillar väldigt mycket. Tack för att du läser detta inlägg. Skriv gärna en kommentar eller ett mejl om du har synpunkter om något.

mejlmig@simonetruniger.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer

1

09/februari 2021, 22:20

Mia

Tack, så himla bra!
/Mia

Abonnera mitt nyhetsbrev


Följa mig på mina sociala kanaler.

Inlägg i samma kategorier: Odlingsplanering,

Den här webbsidan använder cookies.