Simone Truniger

Snart här – en odlingskalender anpassad för din ort

Önskar du dig att veta när frostrisken är över? Undrar du dig när du ska förodla? Då har jag snart en odlingskalender anpassad för din ort.

Ni är många som verkar vara intresserade när sista vårfrosten inträffar. Detta inlägg har just nu de högsta visningssiffrorna. I våras var nästan dygnet runt någon online, kollade detta inlägg och ville veta när just i sin stad frostrisken är över och därmed våren här.

Frostdagar - Snart här - en odlingskalender anpassad för din ort

Jag tror den ena eller andra av er är nybörjare när det gäller grönsaksodling. Det här med att veta när frostrisken är över för första halvåret är också inte så lätt. Jag använde mig i detta inlägget av data som finns att hämta i öppna-data-portalen som finns hos SMHI.

Laddar du ner data från SMHI så får du den i form av en .csv-fil. Denna filtypen kan du öppna med ett tabellkalkulationsprogramm. Dessa finns med olika namn: Excel, OpenOffice Calc, LibreOffice Calc, Google Sheets om bara att nämna några. Sedan är det fritt fram att analysera.

En odlingskalender anpassad för din ort

Men om du inte har tid, lust och kunskap att genomföra dessa övningar? Jag håller med att skriva en odlingskalender med uppgifter om solen, grönsaker och just det, också om frostrisken. Och det bästa med denna odlingskalendern är att den kommer bli anpassad efter din ort där du odlar. Nyfiken? Kolla gärna här, på min blogg eller abonnera nyhetsbrevet, så får de nyaste uppdateringar kring detta projektet.

Just nu och fram till midsommar har du möjlighet att tycka till kring min odlingskalender version 2022. Jag önskar därför att ställa några frågor till dig. Du hittar frågorna i form av ett Google Formulär här. Tack för ditt engagemang och dina svar.

Om författaren:

Simone Truniger

Jag är en 44-årig kvinna från Vänersborg. Jag har odlat i olika former sedan barnsben. Här på bloggen skriver jag mest om grönsaker. Men jag har också några krukväxter som jag gillar väldigt mycket. Tack för att du läser detta inlägg. Skriv gärna en kommentar eller ett mejl om du har synpunkter om något.

mejlmig@simonetruniger.net

Det är just nu inte tillåten att kommentera.

Det finns (ännu) inga kommentarer.

Abonnera mitt nyhetsbrev


Följa mig på mina sociala kanaler.

Inlägg i samma kategorier: I egen sak, Odlingsplanering,

Den här webbsidan använder cookies.