Simone Truniger

Få ett mejl innan en frostnatt vankas

Få ett mejl innan en frostnatt vankas

Jag tycker om tjänsten IFTTT. Förkortningen står för ”If this then that”. Det betyder att genom IFTTT kan du koppla olika webbtjänster ihop. I vårat fall betyder det att vädertjänsten ”Weather Underground” kopplas ihop med ditt mejl. Därför kan du få ett mejl innan en frostnatt vankas 24 h i förväg.

Sitter du under vårkvällar eller höstkvällar och undrar om temperaturen sjunker för mycket? Då har jag ett tips för dig. Genom tjänsten IFTTT kan du få ett mejl innan en frostnatt vankas.

Så här gör när du vill få ett mejl innan en frostnatt vankas

1. Skaffa ett konto hos https://ifttt.com

Skaffa ett konto hos https://ifttt.com. För våra önskemål räcker det med gratisversionen. Vi är behöver bara en applikation. Gratisversionen innebär att du har tre applikationer till förfogande.

2. Sök efter applikationen

När du har genomgått inloggningsprocessen hos IFTTT dyker upp på höger en länk med text ”explore.” Klicka på den och sök efter ”Freezing”. Då kommer upp en applikation med titeln ”If the temperature drops below freezing, receive an email reminding you to cover your plants”. Författaren av applikation är fontgoddess. Klicka på detta ruta.

3. Konfigurera applikationen

Få ett mejl innan en frostnatt vankas - skärmdump IFTTT - applet info
Skärmdump IFTTT – Applet info

När du har kommit så långt ska det finnas en knapp med texten ”connect”. Klicka på den. Sedan kommer du på en ny sida med konfigurationer. Du kan bland annat lägga fast en temperaturgräns och var du bor eller din trädgård befinner sig. Vid frostrisk får du nu ett mejl dagen innan.

Få ett mejl innan en frostnatt vankas - skärmdump IFTTT - inställningar
Skärmdump IFTTT – inställningar

Få ett mejl innan en frostnatt vankas

Nu kan du – som jag – gå och lägga dig lugnare. Helt säkert är också ”Wunder Underground” förstås inte. Men du har ju möjligheten att välja den lägsta temperaturen själv. Jag tycker att 3 grad är en bra värde med god marginal till minustemperaturer. Eller vad tycker du?

Läs mer: Om du vill ha ett hum när frostrisken är över, rekommenderar jag denna karta över Sverige.

Om författaren:

Simone Truniger

Jag är en 44-årig kvinna från Vänersborg. Jag har odlat i olika former sedan barnsben. Här på bloggen skriver jag mest om grönsaker. Men jag har också några krukväxter som jag gillar väldigt mycket. Tack för att du läser detta inlägg. Skriv gärna en kommentar eller ett mejl om du har synpunkter om något.

mejlmig@simonetruniger.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det finns (ännu) inga kommentarer.

Abonnera mitt nyhetsbrev


Följa mig på mina sociala kanaler.

Inlägg i samma kategorier: Odlingsarbete, Utrustning,

Den här webbsidan använder cookies.