Square Foot Gardening

I och med att jag kollade runt på temat grönsaksodling började jag bli intresserade av square foot gardening. Därför tänker jag testa denna odlingsform i år. Därför uppdaterar jag min blogg med sidorna ”Square Foot Gardening” och ”Odlade grönsaker”.

Mina planerade pallkragar

Om du klickar på bilderna till höger kan du se hur min planering ser ut. Min planering går ut från 4 kvadratiska pallkragar. Sedan tillkommer en halv pallkrage i dubbelhöjd för rotfrukter. För min planering använde jag böckerna av Mel Bartholomew om Square Foot Gardening.
Jag delade upp mina pallkragar i kvävefixerande växter, växter med stort näringsbehov, växter med måttligt näringsbehov, kryddor och rotfrukter. Förutom den pallkragen med rotfrukter tänker jag rotera växterna i de andra pallkragar. Jag vill försöka alltså få till någon form av växtföljd.

Dokumentation på bloggen min odling

Jag försöker så gott det går att dokumentera det hela. På sidorna ”Square Foot Gardening” och ”Odlade grönsaker” kommer jag att uppdatera mina framgångar och motgångar. Den första sidan är en översikt över mina pallkragar. Den andra berättar lite mer om de grödor jag odlar.

Taggar:

Tack för att du tog dig tid - Simone!