För ett år sedan satte jag en ingefäraknöl i en kruka med jord. Nu ett år senare fanns några knölar att skörda.

Lärdom: Ta en tillräckligt stor kruka

Jag satte en ingefäraknöl in en kruka för ett år sedan. Nu kunde jag skörda några knölar.Jag tog medvetet inte den största krukan då jag tyckte att experimentet inte skulle fungera. Men ingefäran bara växte och växte och producerade blad efter blad. Den höll till och med på att spränga krukan.

Nu när jag omplanterade plantan tog jag en större kruka. Förhoppningsvis kan jag skörda ännu mer knölar nästa år.

Ingefära – en knöl blir flera knölar

För ett år sedan satte jag en ingefäraknöl i en kruka med jord. Nu ett år senare fanns några knölar att skörda.

Slået op af Simone Truniger Blogg i Fredag den 19. januar 2018

Taggar:

Tack för att du tog dig tid - Simone!